Прокурори от щата Ню Мексико заявиха, че възнамеряват отново да обвинят

...
Прокурори от щата Ню Мексико заявиха, че възнамеряват отново да обвинят
Коментари Харесай

Прокурори в Ню Мексико ще повдигнат обвинения срещу Алек Болдуин заради фаталната стрелба

Прокурори от щата Ню Мексико  обявиха, че имат намерение още веднъж да обвинят актьора  Алек Болдуин  в непредумишлено ликвидиране поради съдбовната пукотевица на снимачната площадка на уестърна „ Ръжда “ („ Rust “), при която умря операторката Халина Хъчинс през 2021 година, съобщи Ройтерс.

Делото на Болдуин ще бъде гледано от правосъдни заседатели в средата на ноември, съобщи специфичният прокурор Кари Мориси. Тя дружно с сътрудника си Джейсън Луис дават отговор за случая.

Резултати от независима  съдебно-медицинска експертиза  демонстрират, че Болдуин би трябвало да е натиснал спусъка на револвера, с който е репетирал, с цел да изстреля военен патрон, умъртвил Хъчинс и ранил режисьора Джоел Соуза.

Констатацията е същата като при предходен тест на огнестрелното оръжие, изработен от ФБР.

Оправдаха Алек Болдуин, обвиняванията против отговорничката за оръжията остават

„ След дълготрайно следствие в последните няколко месеца, се появиха спомагателни обстоятелства, които съгласно нас демонстрират, че Болдуин носи наказателна отговорност за гибелта на Халина Хъчинс и за стрелбата против Джоел Соуза “, споделят прокурорите Мориси и Луис.
А
лек Болдуин споделя, че не носи отговорност за гибелта на Хъчинс и не е натиснал спусъка.

„ Жалко е, че една ужасна покруса се е трансформирала в това  погрешно обвиняване.  Ние ще отговорим на всички обвинявания в съда “, споделят в публикувано изказване Люк Никас и Алекс Спиро, юристи на Болдуин.

Първоначално артистът беше упрекнат в  непредумишлено ликвидиране  през януари за гибелта на Хъчинс, дружно с отговарялата за оръжията на снимачната площадка на „ Ръжда “ Хана Гутиерес, която през 2024 година ще бъде изправена пред съда.

Планираното правосъдно съвещание е крах за Болдуин, откакто прокурорите отдръпнаха обвиняванията против артиста през април. Тогава се появиха нови доказателства, че револверът, който е употребявал, може да е бил модифициран и това е разрешило да бъде създаден изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокурор Мориси сподели, че в случай че нова  инспекция на револвера  покаже, че е работил, то тя ще предяви обвинявания към Болдуин.
Прокурорите постоянно употребяват състав от правосъдни заседатели, защото по този начин е по-лесно да бъде доказвана евентуална причина и да се пристъпи към правосъден развой, отбелязва Ройтерс.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР